fredag 28 januari 2011

Rektors synpunkter

Det första intrycket man får när man kommer till mässan är att den fortfarande har väldigt stor dragningskraft. Jag var på BETT första gången för fem år sedan och intresset verkar inte ha avtagit. När man går runt på mässan hör man också många besökare som pratar de nordiska språken inte minst det svenska. Det måste vara väldigt många skolor i Sverige som tar chansen att åka och besöka mässan.

När det gäller innehållet så kan se vilka trender som finns och en sådan trend är en explosionsartad utveckling inom området interaktiva skrivtavlor. Det är en marknad som lockar många aktörer och det bevisar, enligt mitt sätt att resonera, att produkten kommit för att stanna. Det innebär att de måste ha tillfört något nytt i skolan som både pedagoger och elever har uppskattat, annars skulle inte vara kvar.Vi har satsat på inter aktiva skrivtavlor på vår skola och flera pedagoger har uttryckt sig positivt över detta. Köpa tavlan är det lätta, man får inte glömma att det tillkommer utbildning och att man måste inse att det är en inkörningsperiod för läraren.

Mina pedagoger var mycket nöjda med besöket. De har samlat på sig mycket material både i sina egna ämnen men också till kollegor i andra ämnen och på andra stadier. Nu, ett par veckor efter mässan, har de börjat utvärdera sitt material och även om en del sorterats bort så finns det en del som de kommer att använda i sin undervisning, annat kommer de att undersöka vidare.

Christer Lundh/Kent-Roger svensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar