torsdag 31 januari 2013

Hur påverkar en inovativ studiemiljö lärandet?

Nybyggd skola där arkitekter har utgått från ett en vision och ett tänk på hur framtidens lokaler borde se ut. Inga typiska klassrum utan en mer öppen planlösning där stora och mindre utrymmen samsas. Stora "plaza" där flera klasser kan arbeta samtidigt och där man på olika sätt kan omforma ytorna efter behov. Studios för musik, dans och teater men också studios för hemskunskap och laborationssalar. Teknisk utrustning som att alla elever har sin egen bärbara dator och STORA skärmar på väggen mm. Allt vad en moderna skola kan behöva! En stark skolledning som behåller den bestämda kursen även i oväder. Kompetenta pedagoger och övrig personal.

För skolan New Line Learning har detta varit ett enormt lyft och skapat en ökad måluppfyllelsen av stora mått. Vad är det som skapar ett hållbart sätt att undervisa?
Finns risken att man bara byter kostym och gör som man gjort tidigare och lever på nyhetens behag en stund? Vad är det som krävs för att vi ska få möjligheter att skapa en lärandemiljö för framtiden?

/Peter IKT-pedagog AV-Media

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar