tisdag 3 januari 2012

BETT 2012!

Nu är vi tillbaka igen! 2012s mässa är mellan 11 och 14 januari. Den här gången åker personal från Mörbylånga och Hultsfreds kommun och med på resan är både pedagoger och it-tekniker. Regionförbundet och AV-Media är också med.

Förra årets BETT började man prata mer om iPad/surfplattor och hade många funderingar kring vad man skulle använda den till. Tekniken utvecklas och likaså gör pedagogiken. Många gånger är tekniken några steg "före" och man vet inte alltid vad man kan använda tekniken till. Resultatet kan lätt bli att man fryner på näsan och avfärdar ny teknik lite för enkelt. Det ska bli intressant att se om tänket kring surfplattornas roll i skolan har mognat och utvecklats sen senast. Jag förväntar mig att få se mer om hur och vad man kan använda surfplattorna till i skolan.

Här på hemmaplan har AV-Media startat en kurs i hur man kan använda iPad i förskolan.

Förra året sa jag lite kaxigt att de större platta pekskärmarna kommer att "ta över" de interaktiva tavlornas plats i klassrummet. Få se hur det är med det nu i år.

Det lutar mer och mer åt att Internet får en än viktigare roll som platsen där programvarorna finns och även att vi sparar det vi gör, på Internet. Ju mer detta utvecklas desto mer påverkar det hur vi ska bygga och organisera it-tekniken i våra kommuner, som i förlängningen kommer att påverka den pedagogiska utvecklingen på ett dramatiskt sätt. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar